Pornamdari logo

ویژگی‌های خاص کودکان دارای اختلال یادگیری

فهرست مطالب

ویژگی‌های خاص کودکان دارای اختلال یادگیری:

ویژگی‌های خاص کودکان دارای اختلال یادگیری:

کودکان دارای اختلال یادگیری ویژگی‌های خاصی دارند که شناسایی آنها به تشخیص و درمان بهتر کمک می‌کند. در این مقاله به مهم‌ترین ویژگی‌های اختلال یادگیری در کودکان پرداخته شده است.

1) دشواری یادگیری تحصیلی

دشواری‌های تحصیلی، مانند مشکلات در خواندن، درک مطلب، نوشتار و محاسبات ریاضی، از ویژگی‌های بارز کودکان دارای اختلال یادگیری هستند. طبق معیارهای تشخیصی 1977، مشکلات در مهارت‌های پایه‌ای خواندن، درک مطلب، نوشتار، و استدلال ریاضی از جمله نشانه‌های این اختلال به شمار می‌آید.

2) اختلالات زبانی

اختلالات زبانی در کودکان مبتلا به اختلال یادگیری می‌تواند شامل مشکلات در خواندن، ریاضی و مهارت‌های کلامی باشد. این مشکلات می‌توانند به ناتوانی در درک مطلب شنیداری و بیان شفاهی منجر شوند.

3) اختلالات ادراکی

اختلالات ادراکی به مشکلاتی در تشخیص، تمیز دادن و تعبیر حواس مختلف اشاره دارند. این اختلالات ممکن است شامل مشکلات در دریافت دیداری، حافظه دیداری، تمیز شنیداری، و حافظه شنیداری باشند. این مشکلات می‌توانند در پردازش اطلاعات حسی تاثیرگذار باشند.

4) نارسانس‌های فراشناختی

برخی از کودکان دارای اختلال یادگیری دچار مشکلات فراشناختی هستند. فراشناخت شامل دو عامل اصلی است:

  • آگاهی از مهارت‌ها، استراتژی‌ها و منابع مورد نیاز برای انجام یک تکلیف.
  • توانایی استفاده از مکانیسم‌های خودگردانی مانند برنامه‌ریزی، ارزشیابی فعالیت‌ها و حل مشکلات برای اتمام موفقیت‌آمیز یک تکلیف.

5) مشکلات اجتماعی و هیجانی

کودکان مبتلا به اختلال یادگیری ممکن است به دلیل مشکلات تحصیلی خود احساس کمبود اعتماد به نفس و خودارزشمندی منفی داشته باشند. این کودکان گاهی در ارتباط با والدین، معلمان و همسالان با مشکلاتی روبرو هستند که می‌تواند ناشی از عدم درک اجتماعی باشد.

6) مشکلات حافظه‌ای

کودکان دارای اختلال یادگیری معمولاً در به یاد سپردن اطلاعات دیداری و شنیداری دچار مشکل هستند. این مشکلات می‌تواند شامل فراموشی کلمات، اصول ریاضی و دستورالعمل‌ها باشد.

7) اختلالات حرکتی

کودکان مبتلا به اختلال یادگیری گاهی در حرکات ظریف مانند نوشتن و استفاده از قیچی مشکل دارند. این مشکلات حرکتی می‌تواند منجر به نارسانویسی و دشواری در نوشتار شود.

8) مشکلات توجه و بیش‌فعالی

دانش‌آموزانی که دارای مشکلات توجه و بیش‌فعالی هستند، برای موفقیت در مدرسه باید توانایی حفظ تمرکز و توجه خود را داشته باشند. آنها ممکن است قادر به تمرکز بر یک تکلیف نباشند و نتوانند توجه خود را از یک کار به کار دیگری معطوف کنند

رسالت ما در مجموعه ی دکتر پورنامداری، ارائه خدمات روانشناسی و روان‌درمانی با رعایت استانداردها و اهمیت بالاترین سطح سلامتی مراجعه‌کنندگان عزیز است. تیم ما از پزشکان و متخصصین با تجربه، با بهره‌گیری از جدیدترین روش‌های علمی، و تکنولوژی روز برای دستیابی به این هدف تشکیل شده است. انتخاب روانپزشک خوب ،بهترین متخصصین و مشاوران با توجه به نیازهای شما جزو اصول ماست.

 

 

متن سربرگ خود را وارد کنید

دکتر مهدی پورنامداری
دکتر مهدی پورنامداری

دکتر مهدی پورنامداری، دانش آموخته رشته روانپزشکی (اعصاب و روان) از دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس کمته علمی ترک اعتیاد استان تهران، عضو هیئت مدیره درمانگران اعتیاد تهران، عضو هیئت مدیره خیریه روانپزشکی و روانشناسی و همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و MBA می باشد. همچنین ایشان دارای مدرک A منابع انسانی از دانشکده ادینبورگ دانشگاه Heriot-Watt و اصول و فنون مذاکره چند جانبه بین المللی تبلیغات میباشد.
ایشان سابقه عضویت در هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران، مدیر مسئول فصلنامه اکسیر سلامت، مدرس دانشگاه رییس کمیته علمی صنف درمانگران استان تهران، و همچنین تدوین کننده پروتکل درمان اعتیاد از طرف سازمان ملل برای سازمان زندانها و مدیر توسعه کسب و کار، محصول و بازاریابی شرکتهای بین المللی و داخلی بوده اند.
همچنین در این زمینه های اجتماعی فعالیت میکنند: موسس جمعیت حامیان زمین، پویش سیمرغ، انجمن دادشهر، کانون مهستان و مشاور خیریه رئیس سازمان نظام پزشکی
نویسنده رهنمودهای درمان اعتیاد در سازمان زندانها- همکاری با سازمان ملل در زمینه مدیر کسب و کار، مشاوره تولید کننده داروهای ترک اعتیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button