متخصص روانپزشک
متخصص روانپزشک یا اعصاب و روان پزشکی است که به معاینه و بهبود ناراحتی های روح و روان می پردازد. پزشکی که تخصص اعصاب و روان دارد بعد از گذراندن دوره پزشکی عمومی، دوره تخصص خود را در زمینه اعصاب و روان سپری کرده است.
تا به حال شده در برهه ای از زندگیتان تحت فشار های مختلف روحی و روانی قرار گرفته باشید طوری که کنترل شرایط براتون سخت باشه؟ یا هر چه قدر که تلاش کرده باشید تا خودتون یا با کمک اطرافیان مشکلاتتون حل کنید اما باز هم موفق نشده باشید؟!
اینجور مواقع که انگار به بن بست خوردیم و نمی دونیم چیکار بکنیم مراجعه به متخصص روانپزشک بسیار می تواند کمک کننده باشد.
این گروه از پزشکان نگاه زیستی و بیولوژیکی به مشکلات روحی دارند و معتقدند که افراد به دلیل بر هم خوردن تعادل و تعامل انتقال دهنده های عصبی در مغزشان دچار ناراحتی های روحی می شوند.
و با استفاده از دارو درمانی به درمان و بهبود این دسته از مشکلات می پردازند.
درمان بیماریهای روانی بدون دارو و با دارو
اگرچه خط اول درمان روانپزشکی دارو درمانی است. اما متخصصین روانپزشکی مجاز هستند که در کنار دارو درمانی به کار مشاوره و روان درمانی هم بپردازند.
اگر می خواهید بدانید که یک روانپزشک خوب چه ویژگی هایی دارد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید:
روانپزشک خوب
روانپزشک خوب، روانپزشکی است که در درجه اول به لحاظ شخصیتی و اخلاقی فردی مهربان، دلسوز، خیرخواه، همدل، و دارای گوش شنوا برای درد ها و آلام بیماران باشد. چرا که این دسته از مراجعین خیلی اوقات از درمان و بهبود خود ناامید هستند و فکر می کنند که دیوانه هستند یا مشکلشان را هیچ کس نمی تواند حل بکند، لذا اولین ویژگی یک روانپزشک خوب همدلی و مهربانی اوست.
ویژگی دوم یک روانپزشک خوب
ویژگی دوم یک روانپزشک خوب، برخورداری از دانش و تخصص کافی و به روز می باشد.
مسائل روانپزشکی باتوجه به ماهیت چندگانه و پیچیده انسان نیاز به نگاه همه جانبه و کل نگرانه دارد، لذا روانپزشک خوب روانپزشکی است که تنها به یک روش مانند دارو درمانی تکیه نکند. چرا که در بعضی از افراد ممکن است دارو به خوبی پاسخ ندهد و ما مجبور باشیم برای بهبود و سلامت فرد از سایر روش های مکمل استفاده کنیم مانند: روان درمانی، درمان های تکنولوژیک مثل rtms، نوروتراپی، نقشه مغزی و …
ویژگی سوم روانپزشک خوب
ویژگی سوم روانپزشک خوب، داشتن تجربه و سوابق کافی در معالجه بیماران سلامت روان می باشد. همانطور که می دانید پزشکی که سالیان بیشتری به مداوای بیماران پرداخته است، تجربه و مهارت بیشتری در درمان بیماران خواهد داشت.
ویژگی چهارم یک روانپزشک خوب، گذاشتن تایم کافی و دقیق برای تشخیص مسائل مراجعین می باشد.
روانپزشکی که خیلی کوتاه و سریع با بیمار صحبت کرده و بدون بررسی همه جانبه دارو تجویز می کند ممکن است دچار خطا شده و تشخیص و درمان مناسبی به شما ارائه ندهد.
اگر از این مقاله خوشتان آمده، لطفا با بقیه هم به اشتراک بگذارید.
تهیه و تنظیم: نگین مستغنی
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی
اگر در مورد نویسنده اطلاعات بیشتری میخواهید به لینک بیوگرافی و سایر مقالات او مراجعه کنید.
2 پاسخ
به نکات خیلی مهم و دقیقی اشاره کردید. ممنون
با سلام و تشکر از ارایه مطالب کاربردی و بر پایه دانش متخصصین با تجربه که هدفشان کمک هست