Pornamdari logo

اختلالات طیف اوتیسم چیست؟ آیا می‌توان از rTMS برای درمان اوتیسم استفاده کرد؟

فهرست مطالب

اختلالات طیف اوتیسم:

افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم، بسته به شدت علائم خود، در توجه به دنیای اطراف و ادراک آن و همچنین عملکرد اجتماعی عادی، مشکل دارند. در شدت‌های شدید، ممکن است منزوی و بی‌اعتنا شوند، و در شدت‌های ملایمتر، با تعاملات اجتماعی مشکل پیدا کنند و در تبادل افکار و درک نیات و احساسات دیگران نقص داشته باشند. برخی روانشناسان بالینی اعتقاد دارند که نقص در مهارت‌های اجتماعی نتیجه‌ی نقص در عملکرد شناختی است.

عوامل شناختی:

  • نقص در عملکرد اجرایی: افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم در عملکرد اجرایی مشکل دارند، که باعث می‌شود که توانایی حل مسائل و برنامه‌ریزی خود را از قبل مشخص نکنند و نتوانند غرایز، تمایلات ناخواسته و توجه خود را کنترل کرده و رفتارهای ناپسند را متوقف سازند.
  • نقص در ذهن‌خوانی: یکی از نظریه‌های مطرح در مورد اختلالات طیف اوتیسم، نقص در ذهن‌خوانی است. افراد مبتلا به این اختلال نمی‌توانند حالات ذهنی دیگران را درک یا پیش‌بینی کنند و از این رو نیت دیگران را نمی‌فهمند.

درمان اختلال طیف اوتیسم:

تا به حال، برای بهبود سازگاری افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در زندگی روزمره و افزایش کیفیت زندگی آنها، تلاش‌های زیادی انجام شده است. همانطور که قبلاً گفته شد، بسیاری از این افراد با مشکلات شدید ارتباطی روبرو هستند و بدون حمایت و مراقبت مستمر از دیگران، نمی‌توانند زندگی عادی را تجربه کنند. مداخلات درمانی معمولاً به سه شکل اصلی تقسیم می‌شوند:

۱. درمان‌های دارویی: برای کاهش رفتارهای مشکل‌زا مانند انزوا، پرخاشگری یا خودزنی از درمان‌های دارویی استفاده می‌شود.

۲. رفتار درمانی: این نوع درمان هدف اصلاح و بهبود مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی افراد مبتلا به اوتیسم است.

۳. استراتژی‌های در برگیرنده (اینکلوژن): این استراتژی‌ها به درمانجویان کمک می‌کنند تا در جامعه به خوبی زندگی کنند و با مشکلات زیادی روبرو هستند که به دلیل ماهیت اختلال طیف اوتیسم در درمان و مراقبت از آنها وجود دارد.

اولویت مهم در درمان افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم درک مشکلات و نیازهای خاص آنهاست تا بتوان بهبود‌های موثری در زندگی آنها ایجاد کرد.

آیا می‌توان از آر تی ام اس (rTMS) برای درمان اوتیسم استفاده کرد؟

در حال حاضر هیچ درمان تاییدشده توسط FDA برای اوتیسم با استفاده از آر تی ام اس  (rTMS) وجود ندارد. با این حال، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ممکن است آر ی ام اس (rTMS) آر تی ام اس  به عنوان یک درمان کمکی برای بهبود علائم خاص در افراد مبتلا به اوتیسم مؤثر باشد.

تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای مکرر آر تی ام اس (rTMS)  یک روش غیرتهاجمی است که از میدان‌های مغناطیسی برای القای فعالیت الکتریکی در مناطق خاصی از مغز استفاده می‌کند. در یکی از مطالعات، آر تی ام اس (rTMS) با هدف قرار دادن قشر پیشانی پشتی میانی (DMPFC) نشان داده شده است که ارتباطات اجتماعی و تعامل در افراد مبتلا به اوتیسم را بهبود می‌بخشد. در مطالعه‌ای دیگر نیز نشان داده شده که آر ی ام اس (rTMS) با هدف قرار دادن قشر جلوی مغزی پشتی جانبی چپ (DLPFC) عملکرد اجرایی و توجه را در کودکان مبتلا به اوتیسم بهبود می‌دهد.

به طور کلی، استفاده از آر ی ام اس (rTMS) در اوتیسم هنوز یک زمینه در حال ظهور است و نیاز به تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی و مزایای بالقوه آن وجود دارد. قبل از در نظر گرفتن آر ی ام اس (rTMS) به عنوان یک گزینه درمانی برای اوتیسم، مهم است که با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

 

زمینه و هدف:

 اختلال طیف اوتیسم (ASD) به عنوان یک وضعیت عصبی رشدی در نظر گرفته می شود. در سال 2021 CDC شیوع یک کودک از هر 44 کودک را در ایالات متحده گزارش کرد، پسران چهار برابر بیشتر از دختران در معرض ابتلا به ASD هستند. اوتیسم با کمبودهای مزمن در ارتباطات اجتماعی و تعاملات اجتماعی ظاهر می شود.

 گزارش مورد: آقای XY یک مرد 27 ساله با سابقه اختلال طیف اوتیسم است که در ابتدا در چهار سالگی تشخیص داده شد. او با ناتوانی زبانی و ذهنی، مشکل در علاقه و ابراز احساسات، تماس چشمی ضعیف، اکولالیا و رفتارهای کلیشه ای مراجعه کرد. او در اینترنت درباره درمان اوتیسم با TMS پس از شکست در روان درمانی رفتاری و دارودرمانی تحقیق کرده بود. یافته‌ها: پس از کسب رضایت آگاهانه، 36 درمان rTMS با استفاده از انفجار تتا آغاز شد. او با آستانه حرکتی 80 تا 90 درصد درمان شد. پس از 20 درمان، خانواده بهبود قابل توجهی در رفتار، افزایش تماس چشمی و کاهش طغیان عصبانیت از پنج بار در روز به میانگین یک بار در روز گزارش کردند. این بهبود به مدت سه ماه پس از درمان ادامه داشت. تحریک مکرر ترانس کرانیال (rTMS) به عنوان یک استراتژی درمانی جدید گزارش شده است [Oberman et al 2016]. این فرضیه وجود دارد که TMS علائم اصلی و مرتبط با اوتیسم را کاهش می دهد. این بیمار کاهش علائم رفتاری و افسردگی را تجربه کرد.

 نتیجه‌گیری: TMS ممکن است یک رویکرد تحول‌آفرین برای درمان اوتیسم و همچنین اختلالات عصبی رشدی باشد. تأمین مالی و تضادها: بودجه ای ارائه نشده است. هیچ تناقضی برای گزارش وجود ندارد.

منابع:

: Oberman LM، Enticot PG، Casanova MF، Rotenberg A، Pascual-Leone A، McCracken JT;    TMS در ASD Consensus Group.

 تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال در اختلال طیف اوتیسم: چالش ها، وعده ها و نقشه راه برای تحقیقات آینده اوتیسم Res. 9 (2): 184-203 فوریه 2016. Baruth JM، Casanova MF، El-Baz A، Horrell T، Mathai G، Sears L، Sokhadze EM.

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال تکراری با فرکانس پایین (rTMS) نوسانات فرکانس گامای برانگیخته را در اختلال طیف اوتیسم (ASD) تعدیل می کند.

 2010؛ 14 (3): 179-194. اطلاعات مقاله شناسایی DOI:  کپی رایت

by Elsevier Inc.  2022published©

شما بزرگواران برای کسب اطلاعات بیشتر درباره متخصص اعصاب و روان و یا بهترین روانپزشک می توانید به لینک مربوطه رجوع نمایید.

 

دکتر مهدی پورنامداری
دکتر مهدی پورنامداری

دکتر مهدی پورنامداری، دانش آموخته رشته روانپزشکی (اعصاب و روان) از دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس کمته علمی ترک اعتیاد استان تهران، عضو هیئت مدیره درمانگران اعتیاد تهران، عضو هیئت مدیره خیریه روانپزشکی و روانشناسی و همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و MBA می باشد. همچنین ایشان دارای مدرک A منابع انسانی از دانشکده ادینبورگ دانشگاه Heriot-Watt و اصول و فنون مذاکره چند جانبه بین المللی تبلیغات میباشد.
ایشان سابقه عضویت در هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران، مدیر مسئول فصلنامه اکسیر سلامت، مدرس دانشگاه رییس کمیته علمی صنف درمانگران استان تهران، و همچنین تدوین کننده پروتکل درمان اعتیاد از طرف سازمان ملل برای سازمان زندانها و مدیر توسعه کسب و کار، محصول و بازاریابی شرکتهای بین المللی و داخلی بوده اند.
همچنین در این زمینه های اجتماعی فعالیت میکنند: موسس جمعیت حامیان زمین، پویش سیمرغ، انجمن دادشهر، کانون مهستان و مشاور خیریه رئیس سازمان نظام پزشکی
نویسنده رهنمودهای درمان اعتیاد در سازمان زندانها- همکاری با سازمان ملل در زمینه مدیر کسب و کار، مشاوره تولید کننده داروهای ترک اعتیاد

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button