Pornamdari logo

فهرست مطالب

درمان افسردگی با تحریک مغناطیسی مغز آر تی ام اس (rTMS):

تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکررآر تی ام اس (rTMS)، یک روش غیر تهاجمی است که شامل پالس‌های مغناطیسی کوتاه به منظور تحریک سلول‌های عصبی مغز ارسال می‌شود. این پالس‌های مغناطیسی سلول‌های نورونی ناحیه‌ای از مغز را تحریک کرده و عملکرد مدارهای مغزی را درگیر می‌نمایند.

از سال ۱۹۸۵، تحقیقات مختلفی با استفاده از آر تی ام اس rTMS برای درک و معالجه برخی از بیماری‌های عصبی مانند میگرن، بیماری پارکینسون و وزوز گوش، و همچنین اختلالات روان‌شناختی از جمله افسردگی و توهم شنوایی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، انجام شده است. در اواخر، محققان آر تی ام اس rTMS را به عنوان یک گزینه درمانی برای افسردگی، توهم شنوایی در اسکیزوفرنی، اختلالات شناختی، اختلال وسواسی (OCD) و اختلال استرس پس از سانحه مورد توجه قرار داده‌اند.

در این مقاله، که توسط گروه فوق تخصصی دکتر پورنامداری تهیه شده ،سعی می‌کنیم شما بزرگواران را با روش نوین تحریک مغناطیسی مغز، یعنی آر تی ام اس rTMS ، آشنا کنیم. لطفاً با ما همراه باشید تا ادامه مطلب را بخوانید…

چگونگی کارکرد تحریک مغناطیسی مکرر (rTMS) :

در آر تی ام اس rTMS ، یک سیم پیچ الکترومغناطیسی به نزدیکی پوست سر و نزدیک پیشانی بیمار قرار می‌گیرد. سیم پیچ الکترومغناطیسی، سری پالس‌های مغناطیسی را آزاد می‌کند که باعث تحریک سلول‌های عصبی در ناحیه مورد نظر مغز می‌شود. پس از ایجاد این پالس‌ها، ممکن است صداهای کوچکی شنوا شود و احساس ضربه‌زدن روی پیشانی به وجود آید.

اگرچه عملکرد دقیق آرتی ام اس به طور کامل درک نشده است، اما تصور می‌شود که این جریان‌های مغناطیسی سلول‌های مغز را به روشی پیچیده تحریک می‌کنند که منجر به کاهش علائم افسردگی می‌شود و روحیه افراد را بهبود می‌بخشد.

روش آرتی ام اس نیازی به بیهوشی ندارد و بیمار می‌تواند روی صندلی خاصی نشسته و بلافاصله پس از آرتی ام اس به فعالیت‌های روزمره خود بازگردد.

 تعداد جلسات درمانی آر تی ام اس(rTMS) :

تعداد جلسات درمانی تحریک مغناطیسی مغز، آر تی ام اس rTMS ، بستگی به تشخیص پزشک و پاسخ بدن بیمار به درمان دارد و ممکن است متفاوت باشد. هر جلسه معمولاً بین 20 تا 40 دقیقه طول می‌کشد. برای بهترین نتیجه، جلسات آر تی ام اس rTMS معمولاً بین 15 تا 20 جلسه انجام می‌شود و به طور مداوم ادامه می‌یابد.

 تفاوت بین روش ECT و روش آر تی ام اس rTMS چیست؟

درمان با آر تی ام اس rTMS و الکتروکونوالسیو (ECT) دو روش مختلف برای تحریک مغز و درمان اختلالات روانی است. در روش ECT، الکترودها به مناطق مختصری از مغز قرار داده می‌شوند و جریان الکتریکی تولید می‌کنند که باعث تشنج در مغز می‌شود.

از تفاوت‌های اصلی بین این دو روش، نیاز به بیهوشی عمومی در ECT است، به این معنی که در حالی که بیمار بیهوش است، ECT انجام می‌شود. اما در روش آر تی ام اس rTMS ، بیمار نیازی به بیهوشی ندارد و روی صندلی خاصی نشسته و به فعالیت‌های روزمره خود بلافاصله بعد از جلسه می‌پردازد.

عوارض روش rTMS:

روش آر تی ام اس rTMS ، یک روش غیر تهاجمی برای تحریک مغز است که عمدتاً برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخلاف روش‌های دیگری مانند ECT، آر تی ام اس rTMS نیازی به تشنج ایجاد نمی‌کند و بیمار نیازی به مصرف داروهای آرام‌بخش ندارد.

معمولاً عوارض جانبی روش آر تی ام اس rTMS خفیف تا متوسط هستند و با گذر زمان و انجام جلسات اضافی بهبود می‌یابند. برخی از این عوارض جانبی می‌توانند شامل سردرد، ناراحتی پوست سر در محل تحریک، سوزش یا پیچیدگی عضلات صورت باشند. برای کاهش این عوارض، متخصص اعصاب و روان و روان‌شناس ممکن است سطح تحریک را تنظیم کند یا داروهای مسکن معرفی کند.

آماده‌شدن برای انجام آرتی ام اس (rTMS) :

قبل از انجام آرتی ام اس، مراحل زیر معمولاً انجام می‌شود:

معاینه فیزیکی و احتمالاً تست‌های آزمایشگاهی

ارزیابی روانپزشکی برای بحث در مورد افسردگی

قبل از انجام آر تی ام اس rTMS ، روان‌پزشک مطمئن می‌شود که بیمار به درستی مطلع از روش، مزایا و معایب آر تی ام اس rTMS است. اگر بیمار مشکلاتی دارد که ممکن است با استفاده از آر تی ام اس rTMS تداخل داشته باشند، به عنوان مثال داروهای آرام‌بخش، باید روان‌پزشک را مطلع کند. همچنین اگر دستگاه‌هایی همچون ایمپلنت، سیم پیچ، دستگاه ضربان‌ساز و غیره در بدن بیمار وجود دارد، روان‌پزشک نیازمند اطلاعاتی از این نوع است. تا به این ترتیب مطمئن شود که انجام آر تی ام اس rTMS برای بیمار مطمئن است و بهترین گزینه برای درمان می‌باشد.

 

چکیده مقاله:

روش آر تی ام اس rTMS یک روش نوین و بدون عارضه برای درمان بیماری‌های عصبی و روانی است. این روش به دلیل کم‌خطر بودن و عدم نیاز به بیهوشی، یک گزینه خوب برای درمان افسردگی و اختلالات روانی است که بایستی زیر نظر یک روانپزشک خوب انجام شود. قبل از انجام آر تی ام اس rTMS ، مطمئن شوید که روان‌پزشک بهترین روش درمانی را برای شما تجویز می‌کند.

فیلمی در باره عملکرد دستگاه آر تی ام اس در مرکز تخصصی و فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان دکتر پورنامداری

دکتر مهدی پورنامداری
دکتر مهدی پورنامداری

دکتر مهدی پورنامداری، دانش آموخته رشته روانپزشکی (اعصاب و روان) از دانشگاه علوم پزشکی ایران و همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و MBA می باشد. همچنین ایشان دارای مدرک A منابع انسانی از دانشکده ادینبورگ دانشگاه Heriot-Watt و اصول و فنون مذاکره چند جانبه بین المللی تبلیغات میباشد.
ایشان سابقه عضویت در هیئت مدیره انجمن روانپزشکان ایران، مدیر مسئول فصلنامه اکسیر سلامت، مدرس دانشگاه رییس کمیته علمی صنف درمانگران استان تهران، و همچنین تدوین کننده پروتکل درمان اعتیاد از طرف سازمان ملل برای سازمان زندانها و مدیر توسعه کسب و کار، محصول و بازاریابی شرکتهای بین المللی و داخلی بوده اند.
همچنین در این زمینه های اجتماعی فعالیت میکنند: موسس جمعیت حامیان زمین، پویش سیمرغ، انجمن دادشهر، کانون مهستان و مشاور خیریه رئیس سازمان نظام پزشکی

15 پاسخ

  1. سلام وقت شما بخیر
    آر تی ام اس چیست؟ آیا آر تی ام اس ضرر دارد؟
    بچه من افسردگی دارد و نمیدانم چی کار کنم زودتر درمان بشه.
    لطفا راهنمایی کنید.
    با تشکر

    1. دستگاه آر تی ام اس یا rTMS، به عنوان یک روش پیشرفته درمانی برای مواجهه با مشکلات مختلف روانشناسی هست. اخیراً به عنوان یک گزینه مؤثر برای کاهش افسردگی، اضطراب، و مشکلات مشابه مطرح شده است. بهترین مرکز آر تی ام اس rTMS در تهران، مرکز تخصصی آر تی ام اس دکتر پورنامداری هست.
      این مرکز داری تیم متخصص و پزشکی باتجربه در این زمینه میباشد. ما در طول درمان آر تی ام اس همراه شما هستیم
      هزینه های آن بعد از نقشه مغزی محاسبه میشود.
      همانطور که استاندارد دارو و غذای آمریکا اعلام کرده است این روش درمان هیچ ضرری ندارد و اگر با برنامه ریزی منظم و زیر نظر تیم متخصص انجام شود در بیشتر موارد مدت 3 جلسه بیمار بهبود خود را احساس میکند.

  2. سلام دکتر. چند جلسه آر تی ام اس برای درمان اضطراب لازم هست؟ آیا باید همراه مصرف دارو باشه یا خود آر تی ام اس به تنهایی میتونه اضطراب رو درمان کنه؟

  3. سلام وقتتون بخیر.آیا آر تی ام اس را بیمه هم قبول می کند؟ چه بیمه هایی درمان آر تی ام اس را قبول می کنند؟

  4. سلام وقتتون بخیر من دندان هایم را ایمپلت کردم آیا میتونم از آر تی ام اس استفاده کنم

  5. سلام
    ببخشید پای بیقرار را هم این روش درمان میکند. مدتی هست که پدر من دچار این بیماری شده است و میخواستم ببینم آیا آر تی ام اس (RTMS) آنرا درمان میکند ؟

  6. سلام بنده مشگل افسردگی،اشفتگی ذهنی،عدم کنترل هیجان دارم
    یه بنده خدایی گفته بود برا درمان افسردگی آرتی ام اس انجام داده،میگه بیماریم برمیگرده چه دلیلی داره؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button